Constante productkwaliteit


De klanten van Gepo Vleeswaren waarderen de hoge en constante kwaliteit. Om deze kwaliteit te bewaken en telkens te verbeteren heeft Gepo een eigen kwaliteitsdienst.

HACCP

Al in het pand in Uithoorn is een HACCP-systeem opgezet en onderhouden. Verder zijn er werkvoorschriften voor het productieproces beschreven en controles hiervoor opgezet, zoals de ingangscontrole van grondstoffen op temperatuur, kleur, geur en versheid. Daarnaast vindt al jaren met grote regelmaat microbiologisch onderzoek plaats. Hiermee controleert Gepo de bacteriologische kwaliteit van de grondstoffen, halffabrikaten en eindproducten.

 

IFS certificering

Bij Gepo Vleeswaren maken we lekkere producten en die voldoen vanzelfsprekend ook aan de hoogste voedselveiligheidsstandaarden. Naast de EG-erkenning die door de overheid verplicht wordt gesteld zijn we bij Gepo Vleeswaren IFS gecertificeerd.

Met een IFS-certificaat tonen we aan dat we aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Het hele proces van vlees tot vleeswaar, van binnenkomst kruiden tot verkoop leverworst wordt gecontroleerd op voedselveiligheidsaspecten en procesbeheersing als temperatuur, hygiëne en traceerbaarheid van de producten van leverancier tot consument.
Elk jaar worden wij extern en onafhankelijk gecontroleerd om dit IFS-certificaat te mogen behouden.

De bouwtechnische zaken voldoen geheel aan de normen en inrichtingenseisen voor vleesproductiebedrijven. Denk daarbij aan gladde wanden, ronde hoeken, een gladde vloer, een hygiënesluis. Een goed voorbeeld is ook het bijna volautomatische kook- en koelsysteem. Hier komen nagenoeg geen menselijke handelingen aan te pas, zodat op de juiste temperatuur en volledig geconditioneerd gewerkt kan worden. Alle bouweisen waren erop gericht om de hoge kwaliteit die de afnemers van Gepo gewend zijn, in het nieuwe pand nog eenvoudiger te kunnen realiseren.